×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke indlæse bruger med ID: 138

Artikel filtreret på dato: januar 2020

Traditionen tro uddeles Fælleslegat for Døve i forbindelse med CFD’s fødselsdag. Fristen for legatansøgninger er i 2020 er den 1. april.


Fælleslegatet for Døve uddeles i år, når vi fejrer CFD’s fødselsdag den 3. juni.

Alle legatmodtagere får inden uddelingen besked via deres afdeling og er selvfølgelig meget velkomne til fødselsdagsarrangementet.

Du kan læse mere om CFD’s fødselsdag, når vi sender invitationen ud via intranettet i foråret.

Fælleslegatets formål
Legatet uddeles ifølge fundatsen til formål, som støtter CFD’s arbejde på områder, der ikke kan dækkes ved statslige, regionale eller kommunale tilskud.

Legatet støtter eksempelvis rejser for CFD’s beboere og andre borgere med tilknytning til vores virksomhed. Legatet støtter også arrangementer, der sikrer, at døve med særlige problemer lettere integreres i det sociale liv.

Endvidere ydes støtte til forskning af døves sociale og helbredsmæssige forhold i almindelighed.

Læs mere på intranettet under legater.

Ansøgningsfrist 1. april 2020.

Legatansøgninger skal sendes til Kirsten van der Poel pr. e-mail eller brev:

CFD
Att. Kirsten van der Poel
Oktobervej 22A
2860 Søborg
kip@cfd.dk

Udgivet i Fælles PSO
 
Stadig flere socialpædagoger arbejder med velfærdsteknologiske løsninger, der er skræddersyet til deres borgermålgruppe. Det gælder bl.a. Tina Hjorth, som arbejder med kommunikationsplatformen IBG
Af Sara Marie Dynesen / Foto: Søren Kjeldgaard
Velfærdsteknologi / 28. november 2019
 

Man skal være nysgerrig og turde gå om bord i vores velfærdsteknologiske systemer fra dag ét. Det er ikke nok, at du kan IT til husbehov. Og så skal du være god til at tænke i teknologiske løsninger.
Sådan lyder Tina Hjorths svar på spørgsmålet om, hvad det kræver at være socialpædagog på bostedet Vangeleddet i Greve.
Læs også:
Velfærdsteknologi kan skabe bedre kontakt til demente
Virtual Reality mod angst
Her er opslagstavler og gule post-it lapper bandlyst, og der hænger ingen sedler med påmindelser og afkrydsningsskemaer på væggene. Institutionens vision er at være førende indenfor socialpædagogik og velfærdsteknologiske løsninger til deres målgruppe, og derfor bruger de blandt andet kommunikationsplatformen IBG, en interaktiv opslagstavle, der anvendes til at dele oplysninger og skabe overblik.
Struktur og medbestemmelse
På to store infoskærme og på beboernes egne apps bruger alle i huset platformen til at orientere sig om, hvem der er på arbejde, hvad der er til middag samt alt andet, der foregår i huset. Alle brugere af systemet har et login, så de selv kan booke vasketider eller melde sig på aktiviteter.
– Systemet lægger op til, at beboerne selv træffer valg og strukturerer deres hverdag, så det understøtter mange af de udviklingsmål, der arbejdes med omkring den enkelte beboer. Og så er platformen meget visuel og derfor nem at navigere i, også for dem der ikke kan læse, fortæller Tina Hjorth.
Men for at IBG kan fungere optimalt, er det vigtigt, at alle medarbejdere mestrer systemet og ikke laver fejl. Ellers kommer de hurtigt til at virke utroværdige i beboernes øjne.
– Beboerne stiller store krav til, at vi skal gøre det anvendeligt for dem. De skal kunne se, hvad det kan bruges til, så det giver mening i deres liv. Mange af vores beboere tænker meget sort/hvidt, så man får ikke så mange chancer, når man kvajer sig.
Udgivet i Fælles PSO

Seneste nyheder

Til startsside PSO borger