Keld Christensen

Kom og mød os på dagtilbud Søborg til en hyggelig dag sammen.

I år også med bålaktivitet for børnene.

Alle er hjertelig velkommen, og der er gratis adgang:-)

Vi åbner dørene d. 26 november kl. 10.00 og lukker først kl. 14.00
Vi glæder os til at se jer!

I år fejrer vi CFD’s fødselsdag torsdag den 1. juni.

 

Alle i CFD opfordres til at hejse flaget og markere vores fælles fødselsdag den 1. juni. Den dag skal vi nemlig fejre, at CFD fylder 154 år.

 

Fejring i Søborg

Alle beboere, brugere og medarbejdere i Søborg inviteres til fødselsdag med kaffe/te og lidt godt brød i Café Keller i Søborg fra kl. 10.00-11.00.

Kl. 10 vil Henrik Ladekjær fra legatbestyrelse uddele CFD’s Fælleslegat for Døve. Henrik er også bestyrelsesmedlem i CFD’s bestyrelse

 

Alle er velkomne i Café Keller. Husk tilmelding afdelingsvist senest den 24. maj. Tilmeld jer hos Café Keller.

På gensyn til fødselsdag!!

Fristen for ansøgninger er den 27. marts.

Fælleslegatet for Døve uddeles i år, når vi fejrer CFD’s fødselsdag den 1. juni. Alle legatmodtagere får inden uddelingen besked og inviteres selvfølgelig til fødselsdagsarrangementet.

Du kan læse mere om CFD’s fødselsdag, når vi sender invitationen ud i foråret.

Fælleslegatets formål
Legatet uddeles ifølge fundatsen til formål, som støtter CFD’s arbejde på områder, der ikke kan dækkes af offentlige tilskud.

Legatet støtter eksempelvis rejser for beboere og andre borgere med tilknytning til CFD. Legatet støtter også arrangementer, der sikrer, at døve med særlige udfordringer lettere integreres i det sociale liv.

 

Ansøgningsfrist 27. marts 2023
Legatansøgninger skal sendes til Kirsten van der Poel pr. e-mail eller brev:

CFD
Att. Kirsten van der Poel
Oktobervej 22A
2860 Søborg

kip@cfd.dk

 

På legatbestyrelsens vegne
Kurt Faber-Carlsen

I Søborg inviteres alle beboere, brugere og medarbejdere til æbleskiver

Alle beboere, brugere og medarbejdere i Søborg inviteres til æbleskiver og kaffe/te i Café Keller den 20. december, kl. 10-11.

Der vil være kommunikatortolk og tegnsprogstolk tilstede.

 

Alle er velkomne – også hvis du er på besøg i Søborg den dag! Så kom og vær med, når vi ønsker hinanden glædelig jul

HUSK blot tilmelding afdelingsvist til Café Keller senest den 13. december.

Mange hilsener Kurt

Kom og vær med til ÅRETS HYGGELIGSTE JULEBAZAR i Søborg. ALLE ER HJERTELIG VELKOMNE, og der er gratis adgang
 
Vi åbner dørene d. 20 november kl. 10.00 og lukker først kl. 14.00

 

Der er salg af glaskunst, trævarer, læderprodukter, vævede viskestykker, karklude, tørklæder, mm.
 
Vi har hjemmelavet bolsjer og andre julelækkerier.
I vores café sælges flæskestegssandwich, laksesandwich pølser m. brød, gløgg, æbleskiver, mm.
For børnene er der fiskedam, og mulighed for at få taget et julefoto i fotostudie på 1. sal.
 
Vi modtager Dankort/Mastercard, MobilePay og kontanter.

 

Vi glæder os til at se Jer:-) Hilsen fra os alle på dagtilbud Søborg

Den 23. september er det den internationale tegnsprogsdag.

I 2017 besluttede FN at bruge denne dag til at sætte fokus på de omkring 300 tegnsprog, der tales verden over, og siden er dagen blevet markeret på forskellige måder.

I år opfordrer verdensorganisationen for døve World Federation of the Deaf (WFD) til, at man verden over på denne dag sætter blåt lys på offentlige bygninger og steder, præsidentboliger, rådhuse m.m. for at understrege det fællesskab, som udspringer af brugen af tegnsprog.

Denne opfordring vil vi også følge på CFD i Søborg, hvor vi den 23. tænder for spotlysene og bader vaskeriets skorsten i blåt lys. Vi sørger naturligvis for, at der bliver taget billeder, så alle kan få del i det flotte nattesyn.

Kurt Faber-Carlsen, direktør for Fonden CFD, siger:

"Vi synes, det er et godt initiativ, som WFD har taget, og det vil vi meget gerne være med til at støtte. Jeg glæder mig til at se det flotte syn her på CFD, og jeg håber da også at se, at mange andre bygninger i Danmark bliver oplyst i blåt."

Lydløs Dag flyttes til 23. september

Samtidig har chefforum besluttet at flytte den årlige Lydløs Dag til den 23. september.

Indtil nu har Lydløs Dag ligget på onsdagen i den uge (som er den internationale døveuge), men den vil altså fremover ligge på den internationale tegnsprogsdag.

Kurt Faber-Carlsen:

"I lighed med tidligere år vil jeg opfordre alle CFD's virksomheder og afdelinger til at slukke helt for stemmen på denne dag og udelukkende bruge tegnsprog, hvis det ellers er foreneligt med de arbejdsopgaver, der skal udføres. Og hvis man er nødt til at have en samtale med stemme, er opfordringen at gøre det bag lukkede døre."

Det sker at vi glemmer adgangskoder. Også den til PSO borger. Men heldigvis kan man selv nulstille kode, og lave en ny.

Se herunder hvordan du gør! Du kan også hente vejledningen herunder på siden, og printe den ud.

 

side 1

side 2

I år fejrer vi CFD’s fødselsdag onsdag den 1. juni.

Alle beboere, brugere og medarbejdere i Søborg inviteres til fødselsdag med kaffe/te og lidt godt brød i Cafe Keller i Søborg fra kl. 10.00-11.00.

Kl. 10 vil CFD’s bestyrelsesformand uddele CFD’s Fælleslegat for Døve.

Alle er velkomne i Café Keller. Men man skal huske at tilmelde sig via sin leder, fra det område hvor man bor, eller arbejder.

CFD’s ledelse opfordrer også alle rundt omkring på CFD til at hejse flaget og markere dagen.

På PSO borger vil vi gerne se jeres billeder fra fejring af fødselsdag på CFD’s adresser rundt omkring i landet. Så del gerne og læg selv på!

 

På gensyn til fødselsdag!!

Hvad er demo.borger.dk
Demo.borger.dk er et læringsmiljø, som frit kan anvendes af alle til hjælp og undervisning i MitID og Digital Post.

På demo.borger.dk kan du i ro og mag i et lukket og fiktivt læringsmiljø blive fortrolig med, hvordan du logger ind med MitID, og hvordan du bruger Digital Post.

Demo.borger.dk er baseret på den fiktive bruger ’Johanne Jensen’. Dermed undgår du at indtaste dine egne personlige oplysninger, når du bruger demo.borger.dk, og der er ingen risiko for at sende information til en offentlig myndighed ved en fejl.

Hvad kan jeg på demo.borger.dk
På demo.borger.dk får du mulighed for at prøve at logge ind med et fiktivt MitID på forskellige måder – med MitID app, med MitID kodeviser og med MitID kodeoplæser. Du kan også prøve at logge ind på borger.dk med MitID.

Derudover kan du prøve centrale funktioner i Digital Post på demo.borger.dk. Du kan blandt andet se indbakken og læse post, prøve at oprette mapper og flytte post til mapper og tilmelde dig NemSMS. Alt sammen uden, at det sker i virkeligheden.

Du finder demo.borger.dk HER

 

Kom i gang med MitID

Se video på youtube her HER

 © Leveret af Komputer for Alle 21H2-opdatering

 

Ifølge uofficielle forlydender skulle Windows 11 være klar engang i oktober, og så kunne man måske tro, at det samtidig betyder et farvel til Windows 10.

Det er dog langt fra tilfældet.

Microsoft har allerede annonceret, at Windows 10 vil modtage opdateringer helt frem til den 14. oktober 2025, så hvis du ikke har lyst til at installere den nye Windows-udgave - eller din pc ikke er stærk nok - kan du fortsætte med Windows 10.

Funktionsopdateringer kører videre
Når Windows 11 bliver lanceret i løbet af efteråret, kan du vælge at hente den til din pc, men du kan også blot fortsætte med Windows 10.

I så fald skal du hente den kommende store funktionsopdatering, som gør Windows 10 endnu bedre. Og du skal naturligvis også fremover holde din Windows 10-pc opdateret for at få de bedste funktioner og den bedste sikkerhed.

Den næste store opdatering til din pc med Windows 10 hedder 21H2, og den lander efter planen i oktober som sædvanlig.

Forbedret sikkerhed i Windows 10
Der er netop kommet nye detaljer om den kommende store funktionsopdatering, 21H2, som især skiller sig ud på sikkerhedsområdet.

Således rummer Windows 21H2 en ny udgave af Windows Hello, som styrer login-sikkerheden på din Windows-pc, og understøttelse af den nyere WPA3 HPE-standard, som sikrer kommunikationen mellem din trådløse router og din pc.

Derudover er der blevet arbejdet på underliggende Linux-funktioner, hvor grafikkortets kraftige processor kan bruges til matematiske opgaver, hvilket skulle resultere i en hurtigere oplevelse.