Warning: Creating default object from empty value in /var/www/pso-borger.dk/public_html/components/com_k2/views/itemlist/view.html.php on line 743

hk forsideVi havde en god aften, hvor vi alle fik et større indblik i demokrati og selvbestemmelse og en idé om, hvor vigtig det er, at deltage i valghandlinger – f.eks. ved kommunevalget til november i år.
Samtidig fik vi alle også et lidt større indblik i boligforeningens opbygning med Karvig-bestyrelse og alt hvad, der hører til. Der var gode spørgsmål fra både beboere, pårørende og medarbejdere – som viste, at KAT-aftenerne har værdi.

Tak til Henrik som kom og holdt oplæg om demokrati og valghandling og tak til Yvonne for det fine oplæg om Karvig-landsbyen.

Venlig hilsen Kurt

 

NB: Henriks og Yvonnes oplæg vedhæftet!

Se video som viser hvordan man tilmelder sig PSO borger, som er den lukkede (beskyttede) del af pso-borger.dk

 

Oversigt over gode Windows og Mac programmer!

 

Picto Selector

Det kan man i Picto Selector

  • Finde et symbol ved at søge på emne, fx madlavning, religion, død og sorg, lege osv. Alle symboler er opdelte i emner. Der kan søges i alle symbolsamlinger eller vælges en.
  • Indsætte tekstsymboler og fotos i ark eller gemme symbolerne som separate billeder og bruge dem i andre programmer.
  • Oprette sin egen symbolsamling for eget brug.
  • Oprette en netværkssamling af symboler, der kan deles af alle, der er på netværket. Det kan eksempelvis være en skole, der på en fælles server har lærer-/elevbilleder, egne symboler osv.

Hent program HER (Picto selector er kun til windows)

 

Movie Maker

  • Video redigerings program fra Microsoft

Download program HER

 

Foto redigering:

Et simpelt og godt program til at redigere dine fotos er Fotor. Fotor er til både mac og windows, og findes i en gratis version, som har de funktioner du har brug for til simpel redigering. Fotor fås også til iPad iPhone og windows tablet.

Download Fotor her

 

 

Tegne og male:

Hvis man gerne vil tegne og male, så kan man hente Paint x lite. Med paint x lite kan man male i frihånd med mange forskellige pensler og blyanter i mange forskellige farver. Man kan også sætte et foto ind og tilføje ekstra farve og liv, og dermed lave et nyt kunstværk ud af et eksisterende. Endvidere kan man sætte et billede fra en malebog (kan evt. hentes fra google) og man kan farvelægge lige som i en malebog.

Paint x lite fås til mac, iPhone og iPad.

Hent i App Store her 

 

Foto redigering til den øvede:

Affinity er nutidens photoshop. Affinity kan mindst lige så meget som photoshop, men er væsentig billigere, og kræver ikke et løbende abonnement. Afiinity er nemt og overskueligt at arbejde med. Affinity fås både til mac og windows.

Se video om og køb Affinity her

 

 

forsideHer på denne side kan du se en oversigt over funktionerne på PSO borger, et netværk for borgere, brugere, pårørende og det faglige personale med tilknytning til CFD. Uanset om du er tilmeldt, eller overveje at gøre det, er det en god idé at bruge 5 minutter på at læse denne side igennem, og hvis du synes der er noget du ikke får svar på, kan du når du er logget ind, skrive det under kommentarer som er placeret nederst på denne side.

Rigtig god fornøjelse med PSO borger!

I hus 28 har vi besluttet at sætte sundhed i fokus frem til sommerferien. Vi kalder det for "Sund og sjov". Formålet er, at det skal implementers i dagligdagen og i vores aktiviteter. Eksempelvis at servere sunde ting til en filmaften og generelt have en snak om sund/usund mad. Det kan fx. gøres ved aftensmaden, hvor vi alle er samlet.

I hus 28 planlægger hvert aften- og weekendhold aktiviteter under emnet "sund og sjov". Det kan eksempelvis være gåhold, stole gymnastik, olympiade, Fitnesshold etc.

Vi har indkøbt mapper til alle, som kan indeholde opskrifter på fedtfattig mad, læring(udfra billeder), spil om sund mad og generelt bruges som inspirationskilde.

Vi har valgt at indkøbe skridttællere, så vi  - måske - kan konkurrere mod hinanden og se hvem der får gået mest...

Indbydelse til det store landsdækkende Grand Prix for Handicapbands 2012

Klik "læs mere" og hent flyers!

Kære Oktoberblads læsere. Man kan nu hente oktoberbladet her på siden under 'vedhæftede filer' Og håber derved at flere får mulighed for at læse bladet! TIP - Hvis i henter bladet ned på IPad kan i vælge at gemme det enkelte nummer i IBooks og kan bedre overskue, og læse bladet. Rigtig god læselyst!