Warning: Creating default object from empty value in /var/www/pso-borger.dk/public_html/components/com_k2/views/itemlist/view.html.php on line 743

Kære pårørende, familie og venner til borgerne på CFD´s Sociale tilbud.

Her kommer nyhedsbrev #5 med lidt orientering om, hvad der er sket på CFD i det sidste halve år, og hvad der sker i nærmeste fremtid.

I henter Nyhedsbrevet ved at trykke på link herunder som åbner PDF fil.

Hvis du ikke ser link skal du først trykke på "læs mere"

 

Fredag, 24 februar 2017 14:53

Fælleslegatet for Døve 2017

Skrevet af

Fælleslegatet for Døve 2017  I år uddeles den samlede pulje for Fælleslegatet for Døve til støtte i forbindelse med PCN Kulturfestivalen i Sverige. Det er derfor ikke muligt at indsende ansøgninger.  

Legatbestyrelsen har i år besluttet med den samlede pulje at støtte deltagelse i PCN’s Kulturfestival for borgere knyttet til CFD. Bevillingen kan fx bruges til fælles transport. Kolmaarden

− I år arrangerer vores svenske venner PCN’s Kulturfestival, der skal holdes i svenske Kolmården. Det er et spændende naturområde, der giver mulighed for mange gode udendørsaktiviteter, fortæller Bruno Madsen fra legatbestyrelsen.

Beslutningen om én samlet tildeling betyder, at det i 2017 ikke er muligt at søge om midler til andre formål.

Det er heller ikke nødvendigt at sende en ansøgning for at få del i bevillingen til Kulturfestivalen. Planlægningsgruppen for de danske deltagere sørger for at orientere alle om brugen af midlerne.

Festivalen finder sted i slutningen af august og begyndelsen af september 2017.

Uddelingen fejres i forbindelse med CFD’s fødselsdag  Fælleslegatet for Døve uddeles til CFD’s fødselsdag, som vi her i 2017 fejrer den 1. juni, i Søborg sker det om formiddagen. Invitation til arrangementet kommer på intranettet i løbet af foråret.

Artikel skrevet af Bettina Møller CFD

 

forside oktoberbladCirka 300 blade er det blevet til plus det løse som temanumre og særudgaver. Rigtig mange historier er blevet fortalt, billeder er blevet vist, og opgaver er blevet løst. 

Årene er ikke gået ubemærket hen over Oktoberbladet – hverken hvad angår layout eller processen omkring indholdet. Det fortæller bladets redaktør gennem alle årene, socialpædagog Annette Søndergaard, om.

Fra talerør til rebus ”Jeg startede som vikar på Oktobervej for 25 år siden. Dengang var jeg studerende og boede på et kollegium, hvor jeg var med til at lave et beboerblad. Det var jeg meget optaget af, og jeg tænkte, at beboerne her på CFD da også skulle have et blad, som kunne være deres talerør,” fortæller Annette.

Ideen faldt i god jord, og Annette begyndte at producere et månedsblad med stort engagement og deltagelse fra beboerne. ”Det var vigtigt for mig, at de var med, og det var virkelig sjovt at lave indhold til bladet sammen med de beboere, der var interesserede i det.”

Da Annette startede med at lave bladet, var forsiderne ofte tegnet af beboere, som virkelig lagde energi i at lave nogle kunstfærdige tegninger. Sommetider så meget at Annette måtte gribe til censur, fordi særligt en beboer havde en forkærlighed for pornografiske tegninger, som ikke rigtig passede med bladets øvrige indhold.

Hen over årene er der sket meget med bladet, i dag laves det på computer, tidligere blev arbejdet udført i hånden. Beboerne har altid været engageret i produktionen af bladet, i dag har de bare behov for mere hjælp og støtte end tidligere.

”Beboerne kan ikke løse opgaverne selv, som de kunne før. Sommetider kan de være med, men det kræver støtte og hjælp fra en pædagog. Sådan var det ikke før. Vi er et meget aktivt hus, og vi har rigtig mange aktiviteter og fokusområder. Derfor er det svært at få presset bladproduktion ind,” forklarer Annette.

Hun peger samtidig på, at der med tiden er kommet andre projekter i spil, som tidsmæssigt konkurrerer med bladet.

Oktoberbladsaftener Men hvad holder så gang i bladet? Det gør arrangementer, hvor pædagoger og beboere mødes om bladet.

De såkaldte Oktoberbladsaftener afholdes én gang om måneden. Her kan alle beboere på Oktobervej dukke op og hygge sig med blandt andet de småopgaver, som i dag stadig er en del af bladet, og som betyder meget for beboerne. Så sidder de sammen og løser opgave som Find fem fejl, tegn fra prik til prik eller simple krydsord. De sidder også sommetider og diskuterer ideer til det næste nummers forside.

”Opgaverne er meget populære, for vi udtrækker jo også vindere hver måned – så motivationen for at løse opgaverne og få afleveret dem, så man måske bliver udtrukket som vinder, er meget drivende,” griner Annette.

 

Gå til side Oktoberbladet

Kære alle pårørende, familie og venner til borgerne på CFD´s Sociale tilbud.

Her kommer nyhedsbrev #4 med lidt information om, hvad der er sket på CFD i det sidste halve år, og hvad der sker i nærmeste fremtid.

I henter Nyhedsbrevet ved at trykke på link herunder som åbner PDF fil.

Hvis du ikke ser link skal du først trykke på "læs mere"

 

Programmet for sommerens PCN-festival ligger klar. Festivalen afholdes i Sverige i 2017. 

Tema for festivalen, der finder sted fra den 29.8.-2.9. 2017, er vildmark og eventyr.

Allerede nu kan man tilmelde sig festivalen ved at sende en mail til kulturfestival@mogard.se.

 

Find hele programmet nedenfor, hvor der også er mere information om pris, aktiviteter og lignende.

Den 9. december åbner kantinen i Søborg efter en gennemgribende ombygning.

CFD's sociale tilbud har i den forbindelse skrevet en artikel som du kan læse her. Tryk "læs mere" og hent PDF!

Kære alle pårørende, familie og venner til borgerne på CFD´s Sociale tilbud. Her kommer nyhedsbrev #3 med lidt information om, hvad der er sket på CFD´s Sociale tilbud. 

I henter Nyhedsbrevet ved at trykke på link herunder som åbner PDF fil.

Hvis du ikke ser link skal du først trykke på "læs mere"

147 år bliver vi. Vær med til at fejre dagen, når vi holder reception den 31. maj.

Alle beboere, brugere og medarbejdere inviteres til reception om formiddagen, hvor der serveres fødselsdagskringle og kaffe eller andet drikkeligt.

Receptionen holdes tirsdag den 31. maj kl. 9.30-10.30 i Salen og Amfiteatret i Søborg.

Husk tilmelding afdelingsvist til kantinen senest den 23. maj.

Traditionen tro kommer CFD’s bestyrelsesformand Lars Abel og uddeler CFD's legater

 

Alle virksomheder opfordres til at fejre dagen lokalt!

Invitation til opslagstavlen finder du ved at trykke læs videre...

 

DØVEFILM SPØRGER OM DU VIL HJÆLPE MED AT SVARE PÅ SPØRGSMÅL OM NYHEDER PÅ TEGNSPROG!!!

"Vi har testet hvor lang tid, det tager at lave en nyhed, så den kan sendes på nettet - og måske på TV. Nyheder skal både udvælges, undersøges, skrives, optages og klippes.Det er vigtigt, at alt, der fortælles, er troværdigt og rigtigt. Det også vigtigt, at man har rettighederne til de billeder, man bruger.

Vi har lavet 3 forskellige udgaver af nyheder på tegnsprog. Vi håber I vil være med til at bedømme dem.

I dette spørgeskema, skal I teste 3 forskellige nyheder på tegnsprog. Alle svar er anonyme :-) "

Linket er: http://goo.gl/forms/1sDzFh6g2t

 

Kantinen lukker, en midlertidig åbner og en ny genopstår


Kantinen i Søborg skal bygges om. Det betyder at Kantinen holder lukket i weekenden den 2. og 3. april, samt mandag den 4. april. Aftensmaden vil du fortsat få fra Kantinen i de dage.

Den 5. april åbner Kantinen i midlertidige lokaler på den store plads mellem Vaskeriet og AC. Der bliver både et køkken og et sted man kan spise.
Kantinen vil lave mad som de plejer, men der vil ikke blive lavet så mange retter som i dag. Det er spændende hvad mad de kan finde på at lave til os. Følg med på PSO Borger.dk.
I november måned åbner den nye Kantine, samme sted som Kantinen er i dag. Så er der kommet et nyt tag, nye vinduer og nyt gulv. Der kommer også et helt nyt køkken.

Der kommer mange nye ting i den ny Kantine, men det vil jeg fortælle om, når vi nærmer os åbningen af den nye Kantine.
Det bliver spændende at følge med i ombygningen.